La Bonnotte – brangiausios bulvės Pasaulyje

Post image for La Bonnotte – brangiausios bulvės Pasaulyje

Jeigu jums užduotų klausimą apie daugiausia pinigų reikalaujantį valgį Pasaulyje, tikriausiai niekada į galvą nešautų, kad tai galėtų būti bulvė. Tikite tuo ar ne, La Bonnotte rūšies bulvės yra vienas iš pačių brangiausių planetos valgių, kurių galima paragauti tik pačiuose prabangiausiuose restoranuose.  

Sunku tuo patikėti, ar ne? Vieno kilogramo La Bonnotte bulvių kaina gali siekti net $700. Tai yra brangiausias maisto produktas visame Pasaulyje. Toks pinigų kiekis yra kiek absurdiškas, žinant tai, kad jų skonis nėra labai išskirtinis. Tačiau šių daržovių kainą lemia jų retumas. Jos auginamos tik  Noirmoutier saloje, visai šalia Prancūzijos krantų. Per metus jų iškasama ne daugiau kaip 100 tonų. Nedidelis bulvių kiekis išdaugamas dėl to, kad visi darbai (sėja, kasimas) atliekama tik rankomis. La Bonnotte šakniavaisiai labai stipriai prisitvirtinę pire stiebo, todėl mašina jų nukasti tiesiog neįmanoma. Šios bulvės turi būti tręšiamos su specialiais jūros dumbliais, kad įgautų specifinį, šiek tiek sūroką skonį. Stambiems ūkininkams tokias daržoves auginti per brangu, todėl tam, kad jos neišnyktų, pastangas deda vietiniai šių bulvių mėgėjai.

Kartais šios daržovės vadinamos Bulvių Karalienėmis. La Bonnotte sėjama vasario mėnesį, o vaisiai subręsta pirmosiomis gegužės savaitėmis.  Visas derlius turi būti kuo skubiau nuimtas, kad būtų nesugadintas bulvių skonis. Per vieną savaitę nuo iškasimo La Bannotte turi būti nugabentos į restoraną. Jei bulvės patiekiamos tą pačią dieną kaip ir nukasamos, tai skonis (ir kaina) būna dar pasakiškesnė.

Tai ne tik brangiausios, bet ir pačios rečiausios daržovės Pasaulyje. La Bonnotte patiekiamos tik  aukščiausios klasės restoranuose, o jų paruošimo receptai yra kruopščiai slepiami. Teigiama, kad šias bulves tinkamai paruošti gali tik labai talentingi virėjai.

 

Skanaus!

Previous post:

Next post: